Heb je naast een motor ook een auto in je bezit? Dan is de kans groot dat je die uitgerust hebt op 4 seizoenen banden. Veel motorrijders rijden immers het liefst op hun tweewieler en willen voorkomen dat ze ook nog eens twee keer per jaar de banden van hun auto moeten vervangen. Door de keuze voor 4 seizoenen banden heb je al snel een besparing gemaakt, mits je hierin wel een goede keuze maakt. Dit laatste lijkt heel lastig maar dit valt in de praktijk wel mee. Met slechts een muisklik kun je snel en eenvoudig bepalen wat de beste 4 seizoenen banden zijn. We stellen je graag voor aan Maarten. 

Wat zijn 4 seizoenen banden?

De 4 seizoenen banden worden ook wel all seasons banden of 4 season banden genoemd. De naam zegt het eigenlijk al. Deze banden vormen een combinatie van de eigenschappen van de zomer- en winterband met betrekking tot onder andere de waterafvoer en de rubbersamenstelling. Deze banden blinken dus niet uit op een specifiek gebied maar als je de auto naast de motor gebruikt, kan dit een prima oplossing zijn. Voorwaarde is uiteraard wel dat je niet de auto pakt bij extreem weer of als je op reis naar een wintersportgebied gaat. 

Voordelen van het gebruik van all seasons banden

Voordelen van het gebruik van all seasons banden

Er zijn diverse voordelen van het gebruik van all seasons banden te benoemen. Het eerste voordeel hebben we al aangegeven: je hoeft niet twee keer per jaar de banden van je auto te wisselen, je hoeft hier niet in te investeren en je hoeft geen set banden op te slaan. Daarnaast heb je op 4 seizoenen banden meer grip dan op zomerbanden maar dit voordeel kent ook een nadeel. Je grip niveau is onder winterse omstandigheden wat minder dan een winterband. 

Waarom het belangrijk is dat je beschikt over de beste 4 seizoenen banden

Het bovenstaande brengt ons bij het belang om te beschikken over de beste 4 seizoenen banden. Het kwaliteitsverschil in dit aanbod is groot. Er zijn ANWB tests die uitgewezen hebben dat een goede all seasons band gemiddeld 50.000 kilometer mee moet kunnen gaan. Hetzelfde onderzoek wees echter uit dat er ook banden worden aangeboden die niet verder komen dan 25.000 kilometer. Een groot verschil dus. Daarnaast is het van belang om te kijken naar de logo’s op de banden om te weten wat je van de 4 seizoenen banden mag verwachten. Maarten van BestGekozen.nl vertelt je hier meer over. Op deze website vind je een uitgebreide koopgids over 4 seizoenen banden. Hier ontdek je alles wat je moet weten over dit aanbod en krijg je aanbevelingen van de beste opties. Overigens, op deze website is ook een uitgebreide koopgids over de beste motorhelmen te vinden. Het is maar dat je het weet!