Voordat je daadwerkelijk mag afrijden, is het belangrijk en tevens ook verplicht om je theorie-examen te hebben gehaald. Dit examen bestaat uit een aantal onderdelen, waarbij je maar een beperkt aantal fouten mag maken. Waar dit voor de een met twee vingers in de neus wordt gehaald, zien we ook dat er een groot deel is die er twee, drie of zelfs nog vaker overdoet. Niets om je voor te schamen, maar wel zonde van je tijd en ook geld. Het is namelijk niet alleen de theorie die je opnieuw moet doen, maar je zult vaak ook een aantal extra rijlessen moeten nemen, zodat je het rijden niet verleerd. Om er nu voor te zorgen dat jij je kans vergroot, hebben we een aantal tips voor je.

De juiste voorbereiding

De juiste voorbereiding

Het leren van je theorie doe je niet in een dag. Tenminste, de meeste mensen niet. Het is daarom dus ook belangrijk dat je de juiste voorbereidingen treft en dus niet een week voor de tijd je boek voor het eerst openslaat. Begin bijvoorbeeld een week of 4 voor je examen, zodat je ieder hoofdstuk goed doorneemt. Nu zal het ene wat makkelijker zijn dan het ander, maar geeft het je wel de tijd om alles rustig te kunnen doornemen. Het voordeel van tegenwoordig, is dat je niet alleen alles uit een boek hoeft te leren, maar je auto theorie examen oefenen ook online kunt doen. Op deze manier weet je alvast een beetje wat je straks te wachten staat, aangezien je natuurlijk tijdens een examen een extra factor hebt en dat is de tijdsdruk per vraag.

Maak oefen examens

De theorie is natuurlijk ontzettend belangrijk, maar ook de manier waarop de vragen worden gesteld is belangrijk om uiteindelijk je examen te kunnen halen. Zo heb je niet alleen te maken met een bepaalde manier waarop de vragen aan je worden gesteld, maar heb je natuurlijk ook een tijdslimiet per vraag, wat vaak kan zorgen voor extra spanning en stress, waardoor het antwoord ineens een stuk lastiger lijkt dan tijdens het oefenen van de theorie. Online je theorie examen oefenen voor je auto, scooter of motor is daarom wel verstandig. Zo word je ook niet verast op het moment dat je de eerste vraag te zien krijgt en kun je je rustig voorbereiden op het examen zelf en de daarbij horende manier van vraagstelling.

Ga voor een theoriedag

Zelf leren is handig, maar wat is er nu fijner dan iemand met kennis van zaken, die je gedurende een hele dag allerlei handige tips geeft om je theorie examen uiteindelijk te kunnen behalen. De meeste rijscholen bieden namelijk zo’n dag aan, waarop alle belangrijke punten worden besproken en er ook voldoende ruimte is om zelf bepaalde vragen te stellen. Vaak krijg je de nodige adviezen over hoe je moet omgaan met de manier van vraagstelling, wat ervoor zorgt dat de kans op slagen een stuk hoger wordt. Het is namelijk ook bewezen dat mensen die deelnemen aan zo’n theoriedag vaker slagen, dan mensen die alles volledig op eigen initiatief doen.