Ben je voornemens om met de motor op vakantie naar het buitenland te gaan, dan is dit natuurlijk wel even iets anders dan wanneer je met de auto of het vliegtuig reist. Allereerst heb je veel minder ruimte om je spullen mee te nemen en ben je veel meer afhankelijk van de weersinvloeden, die je in de auto of het vliegtuig natuurlijk niet hebt. Het is daarom wel belangrijk dat je niet alleen tijdens de reis alle voorzorgsmaatregelen treft om veilig aan te komen, maar ook vooral goed let op de regels die gelden op de plaats van bestemming. Nu zijn de meeste regels binnen Europa wel hetzelfde, maar kan het zijn dat bepaalde regels daar net even wat anders worden geïnterpreteerd. Daarom hebben we een aantal tips, zodat je veilig met de motor op vakantie kunt.

De juiste uitrusting

Een goede motoruitrusting is van belang voor je eigen veiligheid. Zorg ervoor dat je altijd een goedgekeurde helm draagt die goed past en ook prettig zit. Daarnaast is het dragen van motorkleding met beschermende eigenschappen, zoals een motorjas met uitneembare protectoren en stevige motorlaarzen, ook erg belangrijk. Vergeet niet om je handen te beschermen met speciale motorhandschoenen en investeer in een paar goede knie- en elleboogbeschermers. Door een goed pak en bijpassende helm te dragen, verklein je de kans op ernstig letsel bij een valpartij of ongeval. Het is in sommige gevallen dus ook verstandiger om een auto te huren, zodat je in het land zelf gewoon veilig met de auto van A naar B kunt rijden. Zo kun je online gemakkelijk een auto huren op Tenerife en hoef je ook niet bang te zijn dat je het koud krijgt op het moment dat je el teide op wilt rijden.

De juiste uitrusting

Rijd veilig

Uiteraard is het zaak dat je overal en altijd veilig rijdt. Toch is het logisch dat je ergens waar je de weg goed kent, toch even iets anders rijdt dan wanneer je er nieuw bent. Het is daarom dus ook verstandig om het tijdens je vakantie net even wat rustiger aan te doen, in plaats van te laten zien dat je niet bang bent om je motor er nog net even voor te gooien terwijl dit eigenlijk niet meer verantwoord is. Dit geldt overigens niet alleen voor wanneer je motor rijdt, maar ook wanneer je een auto gaat huren via Easyterra in het buitenland. Vaak is het rijgedrag in het buitenland net even anders, waardoor het verstandig is om net even iets rustiger te rijden dan je normaal in Nederland gewend bent.

Check je verzekeringen

Wanneer je met je motor de openbare weg betreedt, ben je verplicht deze te verzekeren. Toch zien we, dat lang niet iedereen ook nadenkt over een aanvullende verzekering op het moment dat je in het buitenland rijdt. Vaak geldt er daar wel een WA verzekering, maar wat nu als je langs de snelweg in Frankrijk met pech langs de kant van de weg komt te staan? De kans dat je dan wordt opgehaald door de ANWB, die is vrij klein. Check dus voor vertrek even je verzekeringen, zodat je niet voor een vervelende verrassing komt te staan.