Heb je besloten om te gaan beginnen met motorrijden? Dat is natuurlijk enorm leuk, want dit is een hobby waar je veel plezier van kunt gaan hebben. Maar wat heb je, naast een motorrijbewijs, allemaal nodig als je gaat beginnen met motorrijden? Wij helpen je op weg en zetten wat handige dingen op een rijtje. Lees snel verder!

Een motor

Als je jouw motorrijbewijs op zak hebt, is het als eerste natuurlijk belangrijk om op zoek te gaan naar een motor. Waarschijnlijk heb je hier al een tijdje voor gespaard, want een motorrijbewijs kan best een grote investering zijn. Echter is het wel een investering voor de lange termijn waar je veel plezier van gaat hebben. Maar een motor kopen, hoe doe je dat? Als je nog geen ervaring hebt als motorrijder kan deze zoektocht best lastig zijn. Daarom is het goed om vooronderzoek te doen. Ga eens na welke soort motors er allemaal zijn en welke motors binnen jouw budget passen.

Lees jezelf in over de verschillende merken motors. Ook het vergelijken van aanbieders van motors is goed om te doen. Niet alleen om eventueel geld te besparen, maar ook voor de kwaliteit. Om dit te achterhalen kan het handig zijn om reviews over bedrijven te lezen.

Motorverzekering

Is het gelukt om de ideale motor voor jezelf te vinden? Wat dan belangrijk is om te doen, is om je motor te verzekeren. Je wilt tenslotte wel goed verzekerd zijn als je zo’n investering hebt gedaan. Vergelijk verzekeraars met elkaar en bepaal welke motorverzekering het beste past bij jouw wensen en rijgedrag. Zorg ervoor dat je goede dekkingen hebt, zodat je niet zomaar in vervelende situaties komt.

Veilige kleding

Veilige kleding

Motorrijden in je spijkerbroek is niet zo slim. Als je de weg op gaat met je motor, is het van groot belang dat je veilige kleding draagt. Hoe veiliger jouw kleding, hoe beter je bent beschermd tegen eventuele valpartijen. Ga op zoek naar professionele motorkleding bij een specialist op dit gebied, zodat je zeker weet dat je veilig kleding koopt. Denk in ieder geval aan een broek, jas, compleet motorpak en handschoenen. En vergeet ook absoluut niet om een motorhelm aan te schaffen, want dit heb je nodig als motorrijder. Jouw veiligheid staat op nummer één, dus doe er alles aan om deze te waarborgen. Zorg er dus voor dat je alles voor je motor in huis hebt.

De dingen hierboven zijn belangrijk om te hebben als motorrijder. Probeer er dus voor te zorgen om dit in huis te hebben voordat je de weg op gaat. Zo kun jij veilige kilometers gaan maken als kersverse motorrijder!