Beleef de tijd van je leven door je favoriete stad met de motor te verkennen! Heb je zin om er even een paar dagen tussenuit te en te genieten van een heerlijke stedentrip? Misschien heb je er nog niet eerder aan gedacht, maar met een motor haal je veel meer uit die paar dagen. Een motor brengt je snel naar alle locaties, ook wanneer het druk is. Je heb nooit last van een parkeerprobleem en ook geen hoge kosten! Ideaal dus!

Voorbereiding is het halve werk

Wel nog even een aantal tips vóór vertrek:

  • Bepaal goed van te voren wat je allemaal wilt bezoeken. Een (deels) uitgestippelde reis zorgt ervoor dat je genoeg kan doen
  • Neem voldoende eten en drinken mee. Een andere optie is natuurlijk om gewoon lekker te stoppen en ergens op een terrasje te gaan zitten
  • Zorg dat je een goede motorhelm hebt waarmee je veilig en comfortabel op ontdekkingsreis kunt gaan

Antwerpen

Vooral in Antwerpen is een motor een erg praktisch vervoermiddel. Je beweegt je snel door het drukke verkeer en zo kun je vlug van de ene bezienswaardigheid naar de volgende. Of neem een mooi route en rijdt naar de oevers van de Schelde. Als het lekker weer is kun je daar zelfs picknicken op het strand! Ook de wijk Belle Epoque is erg leuk om door te toeren. Deze wijk is niet zo bekend bij toeristen, maar omvat prachtige gebouwen! Andere leuke bestemmingen zijn de Vogeltjesmarkt, het oude centrum en de MAS; het veelzijdige Museum aan de Stroom.   

Leuven

Leuven

Leuven staat bekend als universiteitsstad en dat maakt de sfeer in deze eeuwenoude stad erg gezellig. Het is de hoofdstad van de provincie Vlaams-Brabant en je ontdekt er talloze abdijen, parken, winkels en kerken, alsmede het elegante stadhuis en de bruisende Oude Markt. Waar je beslist ook een stop moet maken is de schitterende, monumentale universiteitsbibliotheek aan het Monseigneur Ladeuzeplein. De bibliotheek huist in een prachtig neo-renaissance gebouw uit 1928, ontworpen door Whitney Warren.

Brussel

Spring op je motor en ontdek Brussel. Wijk voor wijk verken je deze fantastische stad. Natuurlijk trek je het centrum in om op de foto te gaan met Manneken Pis en om van de serene sfeer in de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele te genieten. Je brengt een bezoek aan het Koninklijke Paleis van Brussel en verwondert je in het Atomium in het Heizelpark. Behalve het centrum zijn er nog andere, super leuke wijken, zoals Zavel en Marollen. Deze twee oude wijken zijn tegenwoordig samengesmolten tot één groot en sfeervol gebied vol prullaria- en antiekzaakjes. Rij naar Sint Gilles om jezelf onder te dompelen in een smeltkroeswereld van nationaliteiten, hippies en kunstenaars.

Zo zijn er nog veel meer mooie plaatsen om met te motor te gaan verkennen. De Belgische steden liggen klaar om ontdekt te worden!