Een beetje extra aandacht zal nu helpen om je trots en vreugde op twee wielen te beschermen tegen potentiële dieven.

Als je het gevoel hebt dat je motorfiets kwetsbaarder is voor nieuwsgierige handen dan andere voertuigen, komt dat waarschijnlijk omdat er geen fysieke laag over de motor en ontsteking is om dieven te overwinnen – je kostbare tweewieler zit daar gewoon als een open uitnodiging. Eerlijk gezegd, het is een lager risico, hogere beloning doel dan een auto. En u noorderlingen, let op: de markt voor motoronderdelen is vooral lucratief in koudere klimaten, waar een korter rijseizoen de handel in gestolen onderdelen voedt, volgens het National Insurance Crime Bureau .

Maar er zijn tientallen manieren om de kans te verkleinen dat uw motor wordt gestolen. Geen enkele is volledig waterdicht, maar als u deze strategieën volgt, maakt u een betere kans om ervoor te zorgen dat uw contactsleutel niet eenzaam wordt. Een beetje paranoia, zo blijkt, gaat een lange weg.

We hebben met professionals gesproken op het gebied van veiligheid – de Motorcycle Safety Foundation (MSF) , vertegenwoordigers van het vergrendelingsbedrijf en de mensen bij Cycle Trader – om hun advies te verzamelen, en als het vergelijkbaar klinkt, komt dat omdat veel van het gezond verstand is. Dus let op: de negen tips hier zullen u op weg helpen met uw resolutie van het stoppen van fietsendieven die koud in hun spoor zitten.

voorkom motordiefstal
Zet je motor veilig weg.

Houd het bedekt.

De uitdrukking “uit het oog, uit het hart” is nog nooit zo. Je fiets zal een stuk minder verleidelijk zijn als criminelen niet kunnen zien wat ze willen. De mensen van Cycle Trader stellen voor om uw garage te gebruiken – als u er een hebt – om uw fiets op te bergen, en als u dat niet doet, investeer dan in een fietsafdekking. “Het opslaan en bedekken van je fiets zal niet alleen dieven op afstand houden, maar het is ook een goede manier om je fiets in topvorm te houden.”

Voeg een beveiligingsalarm toe.

“Alleen een alarm zal niet werken, maar ze kunnen dieven afschrikken”, vult Cycle Trader aan. Veel motorfietsfabrikanten ontwikkelen geavanceerde elektronische motorbeveiligingsalarmen vergelijkbaar met geavanceerde automodellen. Voor een add-on optie, bekijk Gorilla’s Automotive 9100 motorfiets alarm met tweeweg paging-systeem .

Vergrendel je contact en verwijder de sleutel.

Dit juweeltje van de MSF klinkt voor de hand, toch? Maar een groot deel van de diefstallen gebeurt wanneer het contact van de fiets is uitgeschakeld maar niet vergrendeld, dus neem de extra minuut om het te vergrendelen. En zorg ervoor dat je je kill-schakelaar gebruikt; deze eenvoudige stap voegt een nieuwe laag toe aan het startproces van de motor, wat criminelen kan laten schrikken op zoek naar een gemakkelijke rit. Nog een goed idee: gebruik het stuurslot als je er een hebt. Ga nog verder en installeer een verborgen kill-schakelaar om de veiligheid van je motorfiets echt te verbeteren.

Schroef uw fiets vast aan een stilstaand voorwerp.

Door de motorfiets vast te maken aan een onbeweeglijk object, wordt het onmiddellijk minder kwetsbaar. We hebben goede resultaten behaald met geharde kettingsloten zoals Kryptonite’s NY Fahgettaboudit Chain . Dieven zullen waarschijnlijk niet de tijd willen spenderen om een ​​asymmetrische ketting door te snijden en zullen in plaats daarvan gemakkelijker doelen opzoeken. Voor nog betere beveiliging raadt Kryptonite u aan om het frame en de wielen aan het object te vergrendelen (de website heeft een groot gedeelte over juiste technieken voor het vergrendelen van motoren). Als u met vrienden fietst, vergrendelt u al uw fietsen samen, om dezelfde reden.

motor kettingslot
Motor met kettingslot.

Voor maximale veiligheid adviseert Kryptonite twee sloten te gebruiken: een schijfvergrendeling , om diefstal door diefstal te stoppen, en een ketting of U-slot bevestigd aan een vast voorwerp om diefstal door opheffen te voorkomen.

Een kettingslot voor je motorverzekering

Wil je er zeker van zijn dat je kettingslot optimale bescherming biedt kies dan voor een ART gekeurd kettingslot. Stichting ART die certificaten afgeeft voor sloten adviseert om een ART4 of een ART5 kettingslot te nemen voor een motorfiets. Het ART keurmerk is namelijk opgedeeld in 5 categorieën. Deze wordt aangegeven door een aantal sterren die je terug kunt zien op een sticker of opdruk op het slot. Hoe hoger de categorie des veiliger het kettingslot is.

Sloten met het ART keurmerk worden ook geëist door motorverzekeraars als je een diefstalverzekering afsluit. De verzekeraar bepaald of je een ART4 en/of een ART5 kettingslot moet gebruiken. Lees meer het verschil tussen een ART4 en een ART5 slot.

De meeste merken bekende en onbekende hebben kettingsloten zie ART gekeurd zijn. Zo ook het voorheen genoemde Kryptonite. Als je wil besparen is het verstandiger om te kijken naar sloten die het ART keurmerk dragen i.p.v. het merk. Sloten met een ART keurmerk welke in eenzelfde categorie zijn gekeurd hebben namelijk dezelfde diefstalbestendigheid, althans ze hebben aan hetzelfde keuringsvoorschrift voldaan.

Investeer in een stevige schijfvergrendeling.

Iedereen waarmee we hebben gesproken, beveelt ten minste een schijfvergrendeling aan omdat ze redelijk goedkoop en draagbaar zijn. Deze veelgebruikte antidiefstalapparaten worden op de remschijf van uw fiets bevestigd en vergrendeld zodat de fiets niet in beide richtingen kan worden bewogen. Het MysBiker schijfremslot is een goede, goed afgeronde starteroptie , of u kunt hard core worden met de verkwikkende maar supersnelle Abus Granit Detecto X + 8077 , een geharde stalen baksteen met een 3D-bewegingssensor en een 100-decibel ingebouwd alarm. Als uw fiets niet gemakkelijk toegang heeft tot een blootgestelde rotor, gebruik dan een beugelschijfvergrendeling om het kettingwiel van het achterwiel te vangen.

Gebruik Big Brother.

Het is een goed idee om zo mogelijk in het zicht van een beveiligingscamera te parkeren. CCTV is overal tegenwoordig en als je fiets wordt gestolen, kunnen de beelden de autoriteiten een duidelijke beschrijving geven van de punk die je baby heeft gestolen. Kies zorgvuldig uw locatie en breng bescherming in evenwicht met zichtbaarheid.

big brother slot
Een voorwiel met Big Brother schijfslot

Goedkoop en draagbaar, schijfvergrendelingen zijn een goede eerste verdedigingslinie omdat ze voorkomen dat uw fiets in beide richtingen beweegt.

Ontvang een GPS-tracker.

Cycle Trader biedt dat: “hoewel een GPS-tracker niet kan voorkomen dat uw fiets wordt gestolen, kan het handig zijn” wanneer u wilt zien waar het naartoe ging. Het helpt rechtshandhavingsinstanties om je fiets te vinden en snel terug te krijgen. De Spy Tec STI GL300 krijgt hoge cijfers op Amazon.

Parkeer defensief.

Wanneer u in een garage parkeert, of zelfs op straat, probeer dan uw motorfiets te blokkeren met een auto of een andere fysieke barrière, tenminste aan één kant. Die simpele stap alleen zal het moeilijker maken voor dieven om een ​​gemakkelijke score te maken.