In de winter kunt u in de verleiding komen om uw fiets de garage in te rijden, deze in een zeildoek te verbergen en deze te laten rusten tot de lente. 
  

Het hoeft echter niet zo te zijn. Met een beetje vooruit plannen en de juiste versnelling, kunt u genieten van de open weg op twee wielen, ongeacht het weer. Volg eenvoudigweg deze drie tips om het hele jaar door uw motorfiets optimaal te benutten. 

Bescherm uzelf tegen de elementen

In de winter je motor rijden zonder de juiste kleding is niet alleen ongemakkelijk – het is ronduit gevaarlijk. De NHS vermeldt “onvoldoende kleding bij koud weer” als een van de oorzaken van onderkoeling. Met symptomen zoals verminderde concentratie en coördinatie, wil je absoluut niet met een koffer op je fiets komen, dus maak nooit de fout om in de winter te rijden zonder de juiste uitrusting.

Met de juiste apparatuur kunt u bijna onder alle omstandigheden rijden. Investeer in een aantal winterkleding van een vertrouwd merk als Keis, dat een uitstekend assortiment verwarmde motorkleding heeft , en je kunt op twee wielen van de weg genieten, ongeacht de lage temperaturen. Koop een jas en een broek die samen ritselen om een ​​ernstige tocht te voorkomen, en vergeet ook niet je nek te beschermen – pak een Alpinestars Tech Neck Warmer op , die de bodyheat opsluit zonder je bewegingsvrijheid te beperken en is verkrijgbaar met prijsmatching van de sportweddenschappen.nl. 

Roestvast uw rit

Het is cruciaal dat je je fiets beschermt tegen corrosie als je in de winter wilt rijden. Nat weer en zout van weggruis zullen je trots en vreugde snel doen roesten als je niet proactief bent. Gelukkig zijn er genoeg krachtige roestwerende middelen die er zijn – de XCP Rust Blocker wordt gebruikt door de professionals, en het is verkrijgbaar met gratis levering van Autosessive als je meer dan £ 30 uitgeeft. Spray dit op je blootgestelde metaalwerk en het zal drogen om een ​​slijtvaste afwerking te vormen die je fiets beschermt.  

Pas je rijgewoonten aan

Hoewel motorrijders slechts 1% van het Britse wegverkeer uitmaken, zijn we goed voor 19% van alle verkeersdoden, volgens het DENK van de overheid! campagne . Deze schokkende statistiek laat eens zien hoe voorzichtig je op je fiets moet zijn, en dit is nooit waarachtiger dan in de winter. 

Eerste dingen eerst: fiets nooit in de sneeuw. Laat het thuis als het is voorspeld en stap zo snel mogelijk van de weg als het begint te vallen terwijl je al uit bent. Je zult geen grip krijgen als er een sneeuw op de weg ligt en je zou er goed aan doen om dit niet zelf uit te proberen. 

Zelfs als het uitdroogt, bedenk dan dat koud weer koude banden betekent. Tijdens de lente en de zomer verwarmen uw banden na een tijdje op de weg en blijven ze warm, waardoor u extra tractie hebt om mee te werken. In de winter verdwijnt de warmte die je banden hebben verzameld snel als je tot stilstand komt, wat betekent dat je fiets minder grip heeft dan je gewend bent. 

Zorg ervoor dat je niet wordt overrompeld door koude banden door te vertragen en veel voorzichtiger te rijden dan normaal. Vermijd plotselinge acceleraties – hoe verleidelijk ze ook zijn – en verdubbel de afstand die je tussen jezelf en het voertuig voor je hebt om het gebrek aan grip van je banden te verklaren. 

Als u het hele jaar door van de open weg wilt genieten, houd u dan aan deze beste tips voor het rijden in de winter. Zolang je in de juiste versnelling investeert, je fiets klaarmaakt en je rijgedrag aanpast, kun je blijven rijden tot de lente is aangebroken.