Als je met de motor op pad gaat, wil je er natuurlijk voor zorgen dat niet alleen je lichaam, je handen en je voeten goed beschermd zijn maar natuurlijk ook je ogen. Hoewel veel helmen voorzien zijn van een vizier zijn er ook exemplaren die dat niet hebben.

Het is natuurlijk maar net waar jij je het meest prettig bij voelt. Toch wil je ten aller tijden je ogen beschermen ook als je een helm zonder vizier hebt. Hoe harder je namelijk rijdt, hoe meer je last zult hebben van harde wind waardoor je uiteindelijk je ogen niet meer open kunt houden.

Dan hebben we het nog niet eens over stof, insecten en zelfs steentjes die zomaar in je ogen terecht kunnen komen als deze niet beschermd zijn. Daar zijn motorbrillen voor bedacht.

Met een motorbril heb je geen last meer van zaken als een snijdende wind of een te felle zon, plus dat een motorbril er ook nog eens cool uitziet en je motorpak perfect afmaakt, zeker als je kiest voor de beste motorbril van 2022.

De grote vraag is natuurlijk echter wat de beste motorbril van 2022 is en waar je op moet letten bij aankoop. Je koopt je motorbril natuurlijk niet alleen vanwege de looks. Daarom hebben wij deze koopgids voor je opgesteld.

Hierin vertellen we je alles wat je moet weten over motorbrillen om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Daarnaast geven we aan welke motorbrillen uit onze tests als beste motorbril van 2022 uit de bus zijn gekomen. Tot slot geven we antwoord op de meest gestelde vragen over motorbrillen.

Dit zijn de beste motorbrillen van 2022

In de top 5 beste motorbrillen zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste motorbrillen uitgelicht


1. CRG vintage motorbril – smoke glas

€34,50
Op voorraad
Bol.com

De CRG vintage motorbril – smoke glas is een zeer fraaie motorbril in een oude retro look. De bril heeft een verstelbare bruine hoofdband gemaakt van 100% polyester. Aan de binnenkant is de bril voorzien van zachte kussens voor optimaal comfort.

De motorbril heeft een koper kleurig montuur en is verkrijgbaar met 5 verschillende kleuren glazen. Zowel het montuur als de glazen van de CRG vintage motorbril zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof.

Hierdoor loop je, mocht er een steentje tegen het glas aankomen tijdens het rijden, geen risico dat het glas springt en in je oog terecht komt. De motorbril is ook uitermate geschikt voor brildragers.

Bekijk de CRG vintage motorbril – smoke glas bij de volgende vertrouwde webshops:


2. Redbike milwaukee motorbril zwart

De Redbike milwaukee motorbril zwart is zeer goed geschikt om lang achter elkaar op de motor te rijden. Het design van de bril is strak en vrij neutraal, waardoor deze bril bij zo goed als iedere smaak wel past. De Redbike milwaukee brillen hebben een fijne pasvorm, zijn gemaakt van een lichtgewicht kunststof frame en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De brillen zijn voorzien van een UV400 bescherming in zilver reflectie glas. Dat zorgt ervoor dat de bril uitzonderlijk goed beschermt tegen zonlicht. Daarnaast is de bril ook voorzien van een antimist coating, waardoor je naast zon en wind ook goed kunt rijden door mist. De Redbike milwaukee motorbril zwart is helaas minder geschikt voor brildragers.

Bekijk de Redbike milwaukee motorbril zwart bij de volgende vertrouwde webshops:


3. Aviator Goggle retro special optical chrome motorbril

De Aviator Goggle retro special optical chrome motorbril is speciaal gemaakt voor brildagers. Het verdiepte frame zorgt voor extra ruimte voor de bril. Daarnaast is deze motorbril voorzien van ventilatiegaatjes aan de boven -en onderkant om beslagen glazen tegen te gaan.

De motorbril is voorzien van een volledig verstelbare en elastische hoofdband. De zwarte rubberen voering is waterdicht en antiallergisch. De glazen zijn gemaakt van een helder, doorzichtig kunststof wat een wijd zicht geeft.

De bril heeft een chrome frame wat zorgt voor een beetje retro look. De bril wordt geleverd in een mooie presentatie box inclusief opbergzak en 2 extra sets glazen in de kleur smoke en geel. Zo kun jij onder alle omstandigheden gebruik maken van deze Aviator Goggle retro special optical chrome motorbril.

Bekijk de Aviator Goggle retro special optical chrome motorbril bij de volgende vertrouwde webshops:


4. CRG rood leren cruiser motorbril

CRG rood leren cruiser motorbril is voorzien van een verstelbare en elastische hoofdband van 100% polyester. De bril heeft een zwart montuur met chromen rand en zwarte hoofdband. Voor optimale veiligheid is zowel het materiaal van het montuur als het materiaal van het glas gemaakt van een hoge kwaliteit kunststof.

Zo hoef je niet bang te zijn voor eventueel uit elkaar spattend glas mocht er een steentje tijdens het rijden tegen je bril komen. De knalrode leren voering aan de binnenkant zorgt niet alleen voor een opvallende verschijning maar ook voor optimaal comfort.

De blauwe reflectie glazen maken de opvallende verschijning compleet. De CRG rood leren cruiser motorbril kan over de eigen bril gedragen worden wat dit een zere geschikte motorbril voor brillendragers maakt. De bril bevat ventilatiegaatjes tegen beslagen glazen.

Bekijk de CRG rood leren cruiser motorbril bij de volgende vertrouwde webshops:


5. DMC Creme leren cruiser motorbril zilver reflectie glas

De DMC Creme leren cruiser motorbril zilver reflectie glas is voorzien van een verstelbare en elastische zwarte hoofdband van 100% polyester. In combinatie met een creme montuur met chromen rand en de leren voering aan de binnenkant is deze motorbril een opvallende verschijning.

Door de leren voering ben jij verzekerd van optimaal comfort tijdens het dragen. Deze motorbril is uitermate geschikt voor brildragers aangezien deze voorzien van ventilatie gaatjes tegen het beslaan van je bril. Je kunt de DMC Creme leren cruiser motorbril zilver reflectie glas dus gewoon over je eigen bril dragen.

De glazen zijn gemaakt van een hoge kwaliteit kunststof en niet van echt glas zoals bij andere motorbrillen nog wel eens het geval is. Kunststof is namelijk veel minder kras gevoelig en spat niet uit elkaar (met alle gevolgen van dien) als er tijdens het rijden een steentje tegen de glazen aan komt. Deze motorbril is dus uitermate veilig.

Bekijk de DMC Creme leren cruiser motorbril zilver reflectie glas bij de volgende vertrouwde webshops:


Waar let je op bij aankoop van een motorbril?

Als je op zoek gaat naar de beste motorbril van 2022 zul je al gauw ontdekken dat je tal van mogelijkheden hebt. Wat de beste motorbril is, is dan ook voor iedereen verschillend. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je op kunt letten bij aankoop zodat je zeker weet dat je uiteindelijk de juiste keuze maakt. We zetten de punten hieronder voor je op een rijtje:

  • De pasvorm

Het belangrijkste punt om op te letten bij aankoop is natuurlijk de pasvorm van de motorbril. Het is belangrijk dat deze goed past en aansluit aan je gezicht. Hiermee voorkom je dat stof, een steentje en insecten alsnog aan de boven-, onder-, of zijkant bij je ogen kunnen komen.

De bril moet niet te strak zitten, goed op het gezicht blijven zitten en niet irriteren rond de ogen of langs het hoofd. Kortom: de beste motorbril van 2022 behoor je eigenlijk niet eens te voelen. 

  • Passen met helm

Een motorbril draag je, als het goed is, altijd in combinatie met je helm. Je helm en je bril komen samen bij je oren, waarvan je helm over de pootjes van je motorbril zit. Als je een model hebt uitgekozen dat specifiek past bij je hoofd, maar je hebt niet gedacht aan je helm, dan kan de bril strak gaan zitten, irriteren en zorgen voor nare plekjes omdat bijvoorbeeld de neuskussentjes op je neus zijn gaan drukken of omdat de pootjes te veel tegen je hoofd aangedrukt worden.

Het is dus belangrijk om je motorbril altijd met helm te passen. Zo kun je namelijk precies voelen of je voor het juiste exemplaar gekozen hebt. 

  • De kleur

Misschien is het je wel eens opgevallen dat veel motorbrillen glazen in verschillende tinten hebben. Dit is niet gedaan om een stoere look te creëren of omdat ze op die manier beter bij je motorpak passen maar omdat iedere tint een eigen eigenschap heeft:

  • Oranje of geel/bruin: Deze glazen geven optimaal contrast tijdens het motorrijden waarbij oranje minder licht absorbeert. Hierdoor kun je met een oranje tint ook ’s avonds nog prima rijden.
  • Grijs: Een grijze tint geeft je het meest natuurlijke zicht waarbij alle kleuren gelijkmatig blijven. Een grijze tint geeft goed contrast onder verschillende weersomstandigheden, ook als de zon iets minder schijnt.
  • Groen: Vooral als je veel in de natuur of op landwegen op pad bent, is een motorbril met groene glazen erg prettig aan je ogen. Vooral in bosrijke omgevingen met wat meer schaduw geeft een groene tint je meer contrast.
  • Bruin: Een motorbril met bruin getinte glazen is ideaal als je er met name op zonnige dagen op uit trekt. Een bruine tint blokkeert het blauwe licht. Hierdoor ervaar je meer contrast en springt bijvoorbeeld de kleur groen er iets uit.
  • Het materiaal van de glazen

Hoewel de naam anders doet vermoeden zijn de glazen van motorbrillen in de meeste gevallen niet gemaakt van glas. Glas kan namelijk sneller splinteren en krasjes krijgen, Wat natuurlijk een veiligheidsrisico met zich mee brengt als je aan het rijden bent.

Denk maar een aan een opspattend steentje door de bestuurder voor je die precies op jouw bril terecht komt. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je bril of een sterretje krijgt of uit elkaar spat met alle gevolgen van dien.

De meeste motorbrillen zijn daarom voorzien van brillenglazen gemaakt van kunststof. Kunststof is ijzersterk, veel beter bestand tegen het weer en zal veel minder snel gaan splinteren.

  • Motorbril voor brildragers

Tot slot de keuze voor een motorbril als je een brildrager bent. Er zijn exemplaren verkrijgbaar die je over je eigen bril kunt dragen maar je kunt ook kiezen voor een motorbril op sterkte. Zo sla je twee vliegen in één klap zullen we maar zeggen. Een motorbril op sterkte kan overigens ook heel handig zijn voor lensdragers.

Nog 5 interessante aanbevelingen die in aanmerking komen voor de titel beste motorbrillen van 2022

Mocht je nog wat twijfelen bij het maken van je keuze dan hebben we hieronder nog 5 aanbevelingen voor je. Ook deze motorbrillen komen wat ons betreft allemaal in aanmerking voor de titel beste motorbril van 2022.

Welke merken bieden de beste motorbrillen van 2022 aan?

Zoals je misschien wel ontdekt zult hebben, zijn er inmiddels heel wat merken die motorbrillen aanbieden. Zoals vrijwel altijd zo is, zijn er ook op dit gebied een aantal merken die op het gebied van prijs/kwaliteitverhouding duidelijk met kop en schouders boven het aanbod uitsteken.

Zeker ook met oog op veiligheid, is dit goed om te weten. Op dit gebied wil je uiteraard geen enkele concessie doen! Merken als CRG, Redbike, Aviator, DMC, Ediors, Halcyon en Torc zijn absolute aanraders.

Dit zijn merken die goede motorbrillen aanbieden en een ruim aanbod hebben. Voor iedere combinatie van wens en budget koop je een goede motorbril van de genoemde merken.

FAQ, dit zijn de meest gestelde vragen over motorbrillen

Helm met gekleurd vizier of een motor(zonne)bril?

Hoewel het misschien heel aantrekkelijk klinkt om een helm met een gekleurd vizier aan te schaffen is dit in veel landen echter verboden. Daarom kun je beter kiezen voor een motorbril met brillenglazen in de kleuren die we eerder beschreven hebben of voor een motorbril met meekleurende brillenglazen.

De kleur van deze brillen past zich aan alle lichtomstandigheden zo aan dat je altijd comfortabel zicht hebt, zonder last te hebben van schittering.

Hoe voorkom je beslagen brillenglazen tijdens het motorrijden?

Je bent als motorrijder vast wel bekend met het pinlock systeem. Een dergelijk vizier voorkomt dat je vizier tijdens het motorrijden door condensvorming beslaat. Dat is natuurlijk een perfecte oplossing om goed zicht te houden maar helpt nog niet voor je brillenglazen.

Luchtcirculatie is van groot belang om het beslaan van je brillenglazen tegen te gaan. Daarom zijn veel motorbrillen die je over je eigen bril kunt dragen voorzien van kleine gaatjes om de lucht te laten circuleren.

Heb jij echter een integraalhelm dan kun je bijvoorbeeld het vizier van je helm op een heel klein kiertje zetten. Een andere mogelijkheid om beslagen brillenglazen tijdens het motorrijden tegen te gaan is een heel klein beetje afwasmiddel op de glazen uit te smeren. Een eenvoudige truc die door veel motorrijders wordt toegepast!