Veel motorrijders stallen hun motor voor de winter om pas in de lente weer te gaan rijden. De winter valt dit jaar echter bijzonder mild uit. Veel risico op glijpartijen is er nog niet geweest, en februari is alweer achter de rug. Wellicht duurt het dus niet lang voordat het nieuwe motorseizoen afgetrapt gaat worden. Hoe ga jij opvallen dit motorseizoen? We bespreken vier mogelijke manieren.

De stijlvolle manier

Nieuwe ronde, nieuwe kansen om er übercool uit te zien op je motor. Ben je uitgekeken op je oude motorkleding en ben je toe aan iets nieuws, ga dan eens shoppen tussen de ruime motorkleding van ChromeBurner, die zowel online als in de fysieke winkel in Nieuwkuijk terug te vinden is. Kies een superstijlvol nieuw outfit voor jezelf uit om je dit motorseizoen helemaal de blits te maken.

De veilige manier

Wil je eigenlijk vooral op de weg goed zichtbaar zijn uit het oogpunt van veiligheid? Dan kun je daar je nieuwe outfit op uitzoeken. Zoek naar motorkleding met veel reflecterende elementen of zelfs een vorm van verlichting om ervoor te zorgen dat je zo goed mogelijk zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Je bent immers kwetsbaar op de motor. Een reflecterend hesje met lampjes aantrekken is ook een optie.

De verkeerde manier

De verkeerde manier

Opvallen kan natuurlijk ook op de verkeerde manier, namelijk als wegpiraat. Als je allerlei onveilige en halsbrekende toeren uithaalt op de motor zonder al te veel boodschap te hebben aan de verkeersregels en andere weggebruikers, val je inderdaad op. Ook bij de politie, uiteindelijk, of met een beetje pech in de krant tussen de andere overlijdensberichten. Wees ook dit motorseizoen niet zo iemand die speelt met zijn eigen leven en dat van anderen.

De positieve manier

De positieve manier om op te vallen dit motorseizoen is als een heer (of dame) in het verkeer. Als een weggebruiker die oog heeft voor andere deelnemers aan het verkeer, positief communiceert en ruimte laat voor een ander om veilig de weg te gebruiken. Is dat saai? Nee hoor, maar je moet gewoon je momenten kiezen. Ga los als het kan en hou je in als het niet kan.

Het een hoeft het ander niet uit te sluiten, natuurlijk. Je kunt de positieve manier uitstekend combineren met een stijlvol of juist goed zichtbaar outfit. Zo word je misschien nog wel het wandelende reclamebord voor de Nederlandse motorrijder!