Een motorfietstrip is een spannende ervaring. Alleen zijn met je gedachten over een avontuurlijke reis kan heel interessant zijn en minstens één keer in je leven gedaan worden. Dat gezegd hebbende, als u op een lange reis op uw motorfiets gaat zitten, zal het leren over een paar nuttige tips van mensen die dit regelmatig doen, waarschijnlijk uw ritten verbeteren.

Het is cruciaal om voorbereid te zijn op je eerste solo-roadtrip. Of u nu uw eigen motorfiets meeneemt of van plan bent er een te huren , houd rekening met alle essentiële aspecten voordat u op pad gaat. Dit kan de reis comfortabeler en probleemloos maken.

Hier zijn de tien belangrijkste tips die je niet mag missen:

1. Kies je rit verstandig

Een crossmotor

Als u een roadtrip op uw fiets plant , moet u ervoor zorgen dat deze comfortabel is. Natuurlijk kunt u altijd een paar wijzigingen aanbrengen om het comfort te verbeteren. In het geval u denkt om te huren, zorg ervoor dat u uw rit verstandig kiest.

Doe je onderzoek en vind degene die je gemakkelijk kunt hanteren en verzorgen. Fietsen met een zachtere stoel, ander stuur, scherpe koplampen en bewakers zijn beter als u op een off-road trip gaat .

Een ‘cool uitziende fiets’ moet niet de enige zorg van je zijn. Voor een vlotte en succesvolle roadtrip is het hebben van de juiste rit cruciaal.  

2. Licht pack

U kunt tegenwoordig een verscheidenheid aan bagagedragers voor motorfietsen vinden. De beste zijn zadeltassen, die gemakkelijk aan de zijkanten of de achterbank van de fiets kunnen worden bevestigd. Andere leuke ideeën voor tassen zijn staartzakken en tanktassen, die magneten bevatten waarmee je meteen je tank kunt omhelzen.

Naast het kiezen van de juiste tas, moet u ook heel zorgvuldig beslissen over uw bagage. Wanneer u op een motorrit gaat, geef dan altijd de voorkeur aan het inpakken van licht. Krijg wegwerpmateriaal zodat je het na gebruik kunt weggooien. Draag sachets in plaats van flessen voor de meeste dingen. Vermijd ook veel kledingwissels.

Maak een lijst en prioriteer alle essentiële items voordat u klaar bent om in te pakken.  

3. kleed op de juiste manier

Motorkleding

Voor autoritten – vooral op een motorfiets – is passende kleding noodzakelijk. Probeer altijd een rijbroek, een comfortabel T-shirt, enkellaarzen, een integraalhelm te dragen en draag het jack dat u het prettigst vindt.

Als je een hobbelige rit op twee wielen verwacht, is het het beste om elleboog- en kniebeschermers te kiezen voor meer bescherming. Draag kleding als baggy-kleding kan ongemak veroorzaken bij het rijden over lange afstanden. Als je een crossmotor rijdt, zijn hier 5 fouten die je met je uitrusting moet vermijden .

4. Blijf gehydrateerd

Factoren als ‘hydratatie’ nemen vaak een achterbank wanneer alle belangrijke aspecten van een motorrit over de weg worden bekeken. U moet een back-up voor een goede hydratatie terwijl u onderweg bent. Hydratatie is essentieel en als stoppen met water je stoort, overweeg dan om te investeren in een hydratiepakket. De waterfles in een zak houdt niet alleen het water koud, maar wordt ook geleverd met een lange buis die u kunt gebruiken voor het drinken van water zonder te stoppen.

Jezelf gehydrateerd houden is erg belangrijk om op de top van je spel te staan.  

5. Neem pauzes

Even een dutje doen op de motor

Misschien heb je tijdens een fietstochtje meer rust nodig dan je gewoonlijk doet. Zittend op een fiets voor lange uren zonder pauze kan zadelpijn veroorzaken. Weet wanneer je lichaam en fiets je vragen om te stoppen voor een pauze.

Vermijd het om overboord te gaan, want het verlengt je reis alleen maar en maakt het uiteindelijk frustrerend. Gebruik de pauze om te rusten en ook om te controleren of u uw tank moet tanken en of uw fiets in goede staat verkeert. Dit zal u redden van onverwachte moeilijke omstandigheden.  

6. Verlies de kaart niet

Dit is het perfecte moment om technologie te omarmen en te vertrouwen op GPS als u niet goed bent in het onthouden van wegen. Als u dit naar een hoger niveau wilt tillen, kunt u overwegen te investeren in een helm met Bluetooth, zodat deze u GPS-aanwijzingen kan geven.

In het geval dat u naar afgelegen gebieden zonder netwerk reist, kan het dragen van de hardcopy van kaarten echt nuttig zijn. Het kan je op zijn minst een goed beeld geven van het gebied waarin je je bevindt. Ook is het beter om de lokale bevolking om advies te vragen dan verdwaald te raken.

7. Wees voorbereid op onverwacht weer

In tegenstelling tot een autorit, moet u voor weersomstandigheden voorzichtig zijn wanneer u op een motorrit gaat. Het kan onverwachts gaan gieten, of de temperatuur kan hoger zijn dan normaal – zorg ervoor dat u bereid bent om ermee om te gaan.

Het dragen van regenjassen en rijkleding die een goede dekking bieden voor uw bagage is een must.

8. Haal die oordopjes

Soms kan het extreem luid worden op de snelweg. Dus, als je eenmaal op de hoofdweg bent, doe je oordopjes op om extreme druk op je oren te voorkomen. Als alternatief kunt u zelfs een koptelefoon gebruiken en uw favoriete muziek spelen om te genieten van uw eerste solo-fietstriptrip.

9. Eet buiten de openingsuren

Het is het beste om te kiezen voor buiten gebruik om te eten, vooral op de snelweg. Mensen stoppen meestal bij de reguliere lunch- en dinertijden in restaurants onderweg, wat betekent dat ze te maken hebben met lange wachttijden en menigte. Als je je eeturen opnieuw instelt op oneven tijdstippen – zoals 11 uur voor de lunch of 17 uur voor het avondeten – kun je al dat gedoe vermijden.

Eet goed, maar houd uw maag licht wanneer u op pad bent voor een motorrit.

​​

10. Blijf gemotiveerd

Het meest opwindende onderdeel van een roadtrip op een motor is wanneer je er tot de kern van geniet. Dat is wanneer de ervaring ronduit prachtig wordt. Je moe en gefrustreerd voelen kan het hele plan verknoeien. Dus, houd de geest hoog, ongeacht de omstandigheden.  

Laatste woord

Om ervoor te zorgen dat je eerste roadtrip op de motorfiets de beste is, neem je je motor mee naar een monteur voor een deskundige controle. Het kan zijn dat je fiets een beetje moet afstellen voordat je op weg gaat. Bewaar alle essentiële reserveonderdelen om moeilijke tijden op de weg te voorkomen. Over het algemeen heeft u een reservebuis, remkabels, bougies, gaskabels, etc. nodig.

Last but not least, je kunt je ook aanmelden voor een georganiseerde motorreis die alles van tevoren voor je plant!